Renovatie

Woonwensen veranderen. Vroeger waren de gezinnen gemiddeld groter en hadden woningen meer, relatief kleine slaapkamers. Woonkamer, eetkamer en keuken waren meestal verschillende ruimtes, maar tegenwoordig willen we de eettafel graag in de keuken. De keuken mag sowieso meer gezien worden, het is veel meer dan vroeger de centrale plek in huis. Het aanpassen van de woning aan de eisen van deze tijd, plus daarbij de woning weer voorzien van moderne techniek, dát is wat renovatie is.

Totaal renovatie

Veel vooroorlogse woningen zijn in de loop van de tijd stukje bij beetje verbouwd. Daardoor ontbreekt een heldere structuur en lopen er meerdere bouwstijlen door elkaar. Dat geeft een rommelig beeld. Een totaalrenovatie is dan vaak de beste weg omdat het veel keuzevrijheid geeft. We luisteren naar de woonwensen, analyseren de mogelijkheden van het huis en komen met een ontwerp. We adviseren welke bouwstijl dominant mag zijn en halen niet passende details weg. Wat er dan ontstaat is een zuivere stijl met heldere lijnen, waarmee we rustige ruimtes creëren zonder onnodige details.

DSC 0279
DSC 0226
IMG 4668
Image 1
DSC 0560 mooi beeld bovenste etage liggend Met lichtbak NU jpg
DSC 0545
DSC 0215

Fundering

Door ouderdom en wisselende grondwaterstanden zijn veel houten funderingen aan vervanging toe. Veel van onze opdrachtgevers maken in zo’n geval van de gelegenheid gebruik om er een kelderbak bij te maken of de bestaande kleder te verdiepen.

DSC 0193

Aanbouwen

In principe proberen we de woonwensen op te lossen binnen de bestaande structuur van de woning. Maar soms is uitbreiden van de woning de enige goede optie. Zeker als je simpelweg meer meters wil. Maar bijvoorbeeld ook wanneer de verhoudingen van de ruimtes niet goed zijn. Of de lichttoetreding sterk verbeterd moet worden. Bij oudere woningen kun je vaak alleen via een trap in de lager gelegen tuin komen. Een aanbouw kan dit hoogteverschil opvangen. Wonen op tuinniveau biedt meer woonplezier. Binnen een bepaalde maat is een aanbouw vergunningsvrij.

13 S 01 001
DSC 4334

Elektrische installatie

De elektrische installaties in woningen van voor 1950 voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Het is beter om die compleet te vervangen. Nieuwe technologie maakt het mogelijk om woningen met steeds lagere temperaturen te verwarmen. Daarvoor is vloerverwarming noodzaak. Of radiatoren die geschikt zijn voor lage temperatuur verwarming.

Verduurzamen bestaande woning

Verduurzamen van een woning heeft alles te maken met het verhogen van de isolatiewaarde. Alles is erop gericht om de opgewekte warmte maximaal binnen te houden. Daar zijn uiteenlopende methoden voor, waar we in overleg met onze opdrachtgever uit kiezen. Vaak gaat dat over het plaatsen van dubbel glas of isolatie glas. Vaak moeten we dan ook de bestaande kozijnen vervangen. Andere mogelijkheden: isoleren van dak, gevels en kruipkelder.